Weerstand & Empathie

Voor wie is het bedoeld

Deze training is ontwikkeld voor accountmanagers, verkopers, commerciële- en horeca-medewerkers. Voor een ieder die sterker en krachtiger in klantgesprekken wilt overkomen en wil leren omgaan met weerstand en ‘lastige’ klanten.
Als u gesprekken voert met klanten, zult u zo nu en dan geconfronteerd worden met klanten die boos, bezorgd, ongerust, teleurgesteld of geïrriteerd zijn. In zulke gevallen is het best lasting om toch klantgericht te blijven. Tegelijk kunt u zich het niet permitteren dat uw klant wegloopt. De verkoopkosten bij het werven van nieuwe klanten liggen immers veel hoger in vergelijking met de verkoopkosten bij bestaande relaties. Daarom is het van wezenlijk belang om bestaande kanten te behouden. Dit is de sleutel om slagvaardig te zijn in de concurrentiestrijd. Hoe voer je een effectief klantgesprek met een optimaal rendement? Wat zijn de belangrijkste technieken en invalshoeken van een effectief klantgesprek?
Na deze training kunt u klanten op een effectieve wijze overtuigen. Dat doe je door je te verplaatsen in de situatie van de klant. We geven praktijkvoorbeelden, kennis en vaardigheden en hoe u met positieve attitude succesvol kunt omgaan met weerstand van de klant. 

In de training leert u het volgende

 • U weet welke houding(mindset) wordt verwacht.
 • U leert wat de invloed van uw houding en gedrag kan hebben op de interactie met de klant.
 • U leert de interne processen die parten spelen bij het luisteren.
 • U leert vaardigheden in het samenvatten op inhouds- en gevoelsniveau.
 • U leert welke verschillende klantemoties er zijn en hoe hiermee om te gaan.
 • U leert de noodzaak van het loslaten van eigen referentiekader.
 • U leert met welke bezwaren een klant kan komen en hoe u hiermee het beste om kunt gaan.
 • U wordt bewust van uw verantwoordelijkheid en u bent in staat om de vraag van de klant centraal te stellen.
 • U leert de gesprekstechnieken om emoties om te buigen en/of weg te nemen.

Wat krijgt u allemaal

 • Persoonlijk intake gesprek met de trainer.
 • Uw eigen werkmap inclusief lesmateriaal. Dit vormt een geïntegreerd hulpmiddel binnen de training.
 • Individuele begeleiding. Hierbij worden uw medewerkers in de praktijk begeleidt bij het realiseren van hun leerdoelen, aan de hand van een persoonlijk ontwikkelingsplan. 
 • Een certificaat als bewijs van deelname.

Uw trainer

Brian Sloote, Founder Brislo NV
Brian heeft ruim 20 jaar ervaring in binnen- en buitenland als begeleider van veranderingen en het bewerkstelligen van individuele en collectieve gedragsveranderingen in de klantcontact-branche. Als gecertificeerd professional trainer/coach heeft Brian ervaring met het begeleiden en coachen van lijnmanagers in upgraden van communicatieve vaardigheden, excelleren in klantgerichtheid en het boosten van verkoopresultaten. Brian schept door helderheid, open communicatie en aandacht voor het individu een positief klimaat, gericht op samenwerking en doelgerichtheid. De kernwoorden die voor Brian van toepassing zijn: energiek, resultaatgericht, betrokken, en klantgericht.

"Energie, de eerste stap tot succes!"

U wilt de resulaten van uw bedrijf verbeteren... Misschien heeft uw afdeling of team wel een reboot nodig, maar weet u niet hoe. Waar moet u beginnen? Transformatie gaat pas goed als u weet waar u heen wilt. En als u een plan heeft hoe er te komen. U heeft de juiste informatie nodig en iemand die u goed begeleidt. Brislo kan u onder meer helpen meer rendement uit uw bedrijf te halen en uw klanttevredenheid omhoog te stuwen.

Brislo Fotografie

Latest blogpost

 • Mijn liefde voor coaching ontdekte ik mid 2000 tijdens mijn carrière als leidinggevende, toen ik zelf een coachingstraject doorliep en ontdekte dat professionele coaching als ontwikkelingsinstrument kon worden ingezet om meer uit mijn team te halen. Coaching maakt dat mensen en organisaties effectiever functioneren en teams beter met elkaar samenwerken.…
  Be the first to comment!

Contact info

Tel: +597 8896227 

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

      facebook    linkedin